Rumslukningsanlæg

rumslukningsanlæg

De fleste af os har en computer derhjemme. Den ligger eller står på hjemmekontoret – og vi bruger den til at betale regningerne med. Vi bruger den også, hvis vi vil shoppe, eller se en film via en eller anden streamingservice. Vi kan godt høre, at den bliver varm – der er sådan en intern ventilator, der begynder at brumme. Vi slukker for vores PC og tænker ikke mere over det. Men næste gang du hører den der brummen fra din PC, så tænke lige over, at du ikke er den eneste, der anvender en PC til forskellige gøremål. Og du skal lige vide, at det kan godt være, at du skyder skylden på dit selskab, der forsyner dig med internet, uden at det faktisk er deres skyld, at din Wi-Fi ikke fungerer. Der står nemlig nogle ret store servere et eller andet sted – ude i landskabet.

Følsomme servere

Disse servere er ofte skyld i, at dit internet ikke fungerer. Hvorfor? Fordi der skabes så meget hede i de rum, som serverne står i, at der faktisk godt kan gå brand i dem. Jo, jo, det er sandt. Og det er synd og skam. Her har du været kunde hos selskabet i mange år, og så får du en besked via din mobil om, at der er brand i et af deres datacentre. Du bliver rasende. Selvfølgelig gør du det. Du betaler jo for den internetservice, som du har abonnement på. Så det kan ikke være meningen, at du både skal betale abonnement og være forberedt på også at skulle betale for fejl fra selskabets side.

Brandsikring og brandslukning

Nu er det bare sådan, at de fleste selskaber inden for telekommunikation godt ved, at de løber en risiko, når de ikke sørger for god datacenter brandslukning. Det er nemlig deres ansvar. Nogle selskaber udnytter, at vi ikke ved det – og dermed kan de hæmningsløst forlange, at vi betaler for deres fejl. Dette er dog ikke længere reglen. Heldigvis. Reglen er, at selskaberne selv skal sørge for at de er sikre. Og det involverer, at de anvender den sikreste form for rumslukningsanlæg, der findes, så de kan beskytte deres datacenter. Datacenteret er nemlig deres eget hjerte. Det indeholder maskinerne, der administrerer oplysninger, som ikke må slippe ud. Og det kan godt ske. Især, hvis der går panik i personalet, hvis de opdager en brand i datacenteret. Her er det jo, at vores hjerne ikke altid arbejder helt rationelt. Det kan ske, at vi kommer til at videregive filer, som vi skulle have glemt alt om.

Datacentre skal beskyttes optimalt

Derfor: Hvis du arbejder i en virksomhed, der har et datacenter, så råb op om, at datacenter brandslukning bør være en af virksomhedens prioriteter.

Arbejder du ikke i sådan en virksomhed, så er du heldig. Du behøver ikke at råbe op. Men sørg lige for, at du tjekker, at fx dit forsikringsselskab har de rigtige mekanismer, der sørger for god og rettidig datacenter brandsikring. Det handler kun om, at selskabet eller virksomheden, skal sørge for at installere gode rumslukningsanlæg på de rigtige steder i bygningen.

Scroll to Top