Smart rengøring

man cleaning white building

Over de sidste mange – mange – år har Danmark forandret sig meget. Fra at være et hyggeligt lille land, hvor vi forsøgte at integrere fremmede mennesker og forstå behovene som mennesker med fx psykiske problemer har, er vi blevet til et lidt barskt land at leve i: Vi er ikke længere så tolerante overfor fremmede. Vi forstår meget omkring mental og psykisk sygdom. Men har vi formået at få mentalt lidende ind på arbejdsmarkedet? Har vi tilladt, at fremmede mennesker får adgang til det danske arbejdsmarked? Også selv om de ikke har en formel uddannelse? Egentlig ikke.

Er vi tolerante?

Vi kan godt lide at tænke om os selv, som tolerante og forstående. Vi bruger også en del skattekroner på at forstå og acceptere. Men der er også grænser.

Derfor hører vi ofte grusomme historier om misbrug af arbejdskraften indenfor forskellige brancher. Byggeindustrien. Rengøring. Og ja, der er dårlige kar i alle brancher. Ved du – fx – at der findes arkitektbureauer, der hyrer nyuddannede arkitekter – uden løn? De får lov til at knokle på kontorets projekter uden betaling. De får dog lov til at skrive på deres CV, at de har haft arbejde hos den eller den store arkitekt. Frækt, ikke? Så lad være med at skælde ud på rengøringsbranchen eller byggebranchen. Rengøring, fx, er et udmærket arbejde, så længe den ansatte ved, hvordan han eller hun skal bruge sin krop og rengøringsmidlerne rigtigt. Og fordi turismen har udviklet sig meget her i de sidste år, så er rengøringsfirmaerne faktisk velsignede, kan man sige.  Der er brug for dem.

Behovet for erhvervsrengøring er steget

Behovet for erhvervsrengøring er steget i de sidste år. Måske i takt med at vores turisme også har udviklet sig. Og det er jo fint. Så hvorfor hører vi ikke om det, når de gode nye tal for turismen bliver offentliggjort? Turisme er en serviceindustri, som vokser overalt. Og i takt med at den gør det, er der mange andre servicefag, der også vokser. Ikke kun indenfor IT-området (Bookings, fly, tog- og busbilletter) Restaurations- og rengøringsbrancherne vokser også.

Har du åbnet en lille kro, så har du brug for hjælp til at holde værelserne rene. Et lille lokalt firma, der tilbyder forskellige former for rengøringsservice kan være til stor hjælp. Du behøver ikke at henvende dig til et stort firma, der har specielle ordninger og aftaler omkring erhvervsrengøring. Der findes mange forskellige firmaer, der tilbyder rengøring. Det er op til dig at finde det rengøringsfirma, der bedst kan møde dine krav. Og det er ikke altid, at det er det store firma, der kan det. Du skal nemlig tænke over prisen, du skal betale et rengøringsfirma for, at det kan sende personale, der kan varetage selve rengøringen.

Det store firma kan måske underbyde prisen. Men kan det leve op til kvaliteten, du kræver? Rengjorte rum er jo alfa og omega i en lille kro eller turistvirksomhed som din. Er kvaliteten – rengøringen – ikke i orden, ja så forsvinder gæsterne jo. Måske ikke lige her i år. Men dem, der overnattede, kommer nok ikke tilbage til næste år. Og hvad sker der så? Ja, det ved du godt.

Scroll to Top