I sommerhus på Fanø

Færgen til Fanø

De første par uger af november er allerede gået. Og du har glemt det igen – igen – igen. Nu skal det stoppe. Der står på din to-do-liste, at du skal booke et sommerhus til juleferien. Det skal huse 4 mennesker og en stor hund. Og du har endnu ikke fået lejet sommerhuset. Du har faktisk slet ikke en eneste idé om, hvor sommerhuset, I skal bo i, ligger. Det er for dårligt.

Dårlig samvittighed

Og din dårlige samvittighed lader sig da heller ikke skjule. Du kører nemlig forbi konditoriet og køber store flødeskumsfyldte kager med hjem til aftenkaffen. Du sørger for, at der er slik i slikskuffen. Og du gør dig umage for at hjælpe godt med ved opvasken efter aftensmaden. Her til aften var det dog klart, at det ikke går længere. Din hustru vendte sig direkte imod dig og spurgte sådan helt uden indledning, om hun skal til Fanø eller Samsø i julen. Du kunne ikke svare. Hun tilgav dig, da du kom til at rødme kraftigt, fordi du ikke kunne svare.

Ledige sommerhuse på Fanø

Egentlig havde du også tænkt, at du skulle bruge aftenen på at finde et sommerhus til leje på Fanø. Det er jo en skøn ø at besøge. Du har været der mange gange som barn. Din hustru har aldrig været der. Så hun – og jeres børn – skal da opleve vadehavet. De skal også se smukke piger, der bærer fanikkedragter til julegudstjenesten. I kirke skal I da. Også selv om I er langt hjemmefra.

Du tilbyder din hustru at lave aftenkaffen. Du serverer flødekagerne, som falder i god jord! Og du sætter dig endelig med din tablet i sofaen og beder ungerne om ikke at hænge på dine skuldre. Du skal nemlig finde et sommerhus på Fanø. Koste hvad det vil. Det bliver ikke noget med Læsø eller Rømø. Det skal være Fanø. Basta.

Blokhus var i spil også

Vi havde dog også kigget på Blokhus her, men nu er der truffet en afgørelse så…

Du er ret heldig, fordi du har lavet en god søgning. Google er en god ven. Men AI er ved at blive en bedre ven. Du finder adskillige ukendte bureauer med sommerhusudlejning. Et af dem har specialiseret sig i at leje sommerhuse ud, som alle ligger tæt på Vadehavet og Esbjerg. Du finder dog ikke et hus, der er egnet til 2 voksne og 2 livlige drenge – plus en stor hund. Her må du så søge lidt mere på nettet. Du vender tilbage til din bedste ven, Google: ”Sommerhusudlejning, Fanø, hund tilladt” – den gav pote!

Hurra for Jacobsens

Du fandt et smukt hus. Ikke helt så stort, som du havde håbet. Men det kan vendes til en fordel. Julen er jo ofte fugtig, så der vil være brug for at varme huset godt op. Og det går altså hurtigere i små sommerhuse end i de store luksuriøse villaer, som nogle også kan finde på at leje i julen.

Du booker sommerhuset hos Jacobsens. Sender billeder af det til din hustrus IPad. Fortæller dine drenge, at når I nu skal leje et sommerhus ved Vadehavet, så skal I også på jagt efter østers. Din fantasi og dine drømme har allerede ført dig et andet sted hen.

Scroll to Top