Smart låsesystem

elektronisk lås

I har lige købt ny bolig. Også selvom renterne er steget. I fandt drømmeboligen. Boligopsparingen var stor nok til både at kunne dække udbetalingen og nogle af de forbedringer, I skal lave i lejligheden. Lige nu er det forbedringerne, der skal udføres. I er spændte på at følge med i processen, men I kan ikke være i boligen hele tiden, imens håndværkerne får sat de nye elementer op ude i badeværelset – eller køkkenet for den sags skyld. Der er jo noget, der hedder arbejde, som skal passes.

Pas på jeres nøgler

Derfor har I givet håndværkerne nøgler til boligen, så de selv kan låse sig ind og få gjort deres arbejde. Det var måske ikke det mest fornuftige, I kunne gøre. Men for lige nu, hvor lejligheden er helt tom, er det ok. Alligevel, I skal have en advarsel: Giv ikke jeres nøgler til andre mennesker i fremtiden. Det er ikke, fordi håndværkere ikke er til at stole på, jeg siger det. Det er et spørgsmål om jeres tryghed i boligen.

I kan ikke vide, om en af nøglerne, som I har delt ud, havner i de forkerte hænder. I kan heller ikke vide, om der bliver lavet kopier af nøglerne, som måske også havner i forkerte hænder.

Tag fat i en god låsesmed

Nu har jeg sikkert skræmt jer fra vid og sans med mine antydninger om, at I kan risikere et indbrud. Det var ikke meningen, men I skal altså huske at få skiftet låsene til jeres nye lejlighed ud, lige så snart den sidste håndværker er færdig med sit arbejde hos jer. I skal tilkalde en god låsesmed i København, som skal tjekke jeres låse – og i det mindste omkode dem, så I kan være sikre på, at de nøgler, som I delte ud, ikke kan bruges i dørene til jeres bolig. Er I med på det?

Når låsesmeden besøger jer og laver tjekket, så vil han kunne fortælle jer, om låsene ’kun’ skal omkodes, eller om de skal udskiftes. Der er nemlig begge muligheder. Men det kommer helt an på, hvilke låse der sidder i dørene. Er det gamle og udslidte låse, så vil det sikkert være udskiftninger, der kommer på tale. Er det lidt mere moderne låse, så kan det være, at I kan nøjes med en omkodning. I skal bare sørge for, at I får det gjort så hurtigt som muligt. Og helst inden I flytter ind.

Overvej et elektronisk låsesystem

I behøver ikke at lede efter en specialiseret låsesmed. I behøver heller ikke at lave aftaler med en af dyre låsesmede. Det kan sagtens være en billig låsesmed, I tilkalder. Måske skal I overveje at få iLoq elektronisk låsesystem – så er alt bare meget nemmere!

Det kan godt tænkes, at I synes, at jeg er hysterisk og pedantisk. Ok. Det er jeres valg. Men er I klar over, at der er nogle forsikringsselskaber, der faktisk forlanger, at I har en særlig type lås i jeres døre? Det gør de, fordi de vil naturligvis sikre, at de ikke skal betale erstatning efter indbrud – og de har ret præcise idéer om, hvor antallet af indbrud er højt eller lavt. Derfor laver de regler for sikring imod tyveri i deres forsikringspolicer.

Scroll to Top