Salg af brænde

Muldvarp

I er lige kommet op til sommerhuset. Det ligger på en meget stor grund, som I har stor glæde af. Der er vilde brombær. Der er store nåletræer. Der er vildnis. Og et par steder, som kan bruges til at lave bål på. I har glædet jer til at komme dertil igen. Og forventningen var da også at I ville finde alt, som det var, da I forlod huset sidste gang. Men ak. Sådan er virkeligheden ikke. Heldigvis kunne du hurtigt konstatere, at der ikke er sket noget med huset. Det skal bare gøres rent – og så skal der lige repareres et lille hegn ind til naboen. Men derudover, så er hele grunden ødelagt.

Forbandede skadedyr

Der er muldvarpeskud overalt. Krydderurterne er væk. Et af de små blomsterbede er totalt destrueret. Og ja, du kan ligefrem se de underjordiske gange. På den ene side er du ulykkelig: Jeres naturgrund er blevet ødelagt af skadedyr. Muldvarpe. Hvad skal du gøre? Du tænker dig om. Muldvarpe er vel også en del af naturen. Og der er sikkert en grund til, at de har valgt at bo under dit vildnis. Men altså, det er jo ikke så pænt at se på de der små sorte bjerge af jord. Så hellere et blomsterbed med smukke blomster – og et andet bed med krydderurter.

Gode tips mod skadedyr

Du må finde en løsning. Så, på nettet begynder du at lede efter gode råd og tips: ”Udrydning af skadedyr i haven”. Du får forskellige tips til, hvordan du bedst sætter fælder for mosegrise, muldvarpe og rotter. Ikke særlig behagelig læsning. Tanken om at sætte fælder er barbarisk. Kan man forgifte dyrene? Er det en mere human måde at komme af med skadedyrene på? Måske er det. Måske ikke. Det skal du lige tænke over. Under din læsning kommer du naturligvis ikke uden om alle de der artikler, der henviser til produkter, som de nævner i deres artikler. Klart.

Du klikker da også ind på et site, som åbenbart har produkter til bekæmpning af skadedyr, som ikke kun er fælder. De har forskellige former for gift eller gas, som du kan lægge ud i haven. Du bryder dig sådan set ikke om tanken. Men det kan blive nødvendigt. Du kigger lidt nærmere på sitet. De har også midler til bekæmpning af myrer og den slags insekter. Ikke dårligt at vide. Det der med myggene kan jo være meget irriterende en skøn sommeraften.

De sælger også træpiller og træbriketter

Du ser, sådan ved et tilfælde, at det samme site også sælger træbriketter og træpiller til brug til opvarmning. Og det får dig til at styrte ud i skuret: Har I overhovedet træbriketter nok til, at I kan få fyret op i brændeovnen i de næste par dage? Det vil der jo være brug for. Jo, der er nok til, at I kan få varmet hele hytten op. Men du skal huske at bestille træbriketter inden, I tager herfra igen. Og ind til det tidspunkt kommer, kan du så overveje, om du skal stille fælder op imod muldvarpene, eller om de skal forgiftes.

Scroll to Top