Tectyl er bedst

Undervognsbehandling med Tectyl i Odense

For nogle måneder siden købte I en lidt større bil. Brugt. Men i virkelig god stand. Og nu glæder I jer til at kunne køre på ferie i den. Der er plads til hunden. Der er plads til kufferter. Og I har planlagt at køre fra Fyn i begyndelsen af juni. I skal ned og udforske Alperne. Vandre og opleve den smukke natur dernede. I har sådan en plan om, at I vil starte med at køre til Østrig og så køre til Tyskland, inden I skal hjem igen. Derfor vil du gerne lige have et ekstra servicetjek af bilen. Fornuftigt nok. Men måske ikke helt nødvendigt? Måske er det nødvendigt, at du fokuserer på et andet tjek: Bilens undervogn. Er du helt sikker på, at den har fået de undervognsbehandlinger, som den egentlig har brug for. Også selv om det er en forholdsvis ny model?

Tectyl i Odense

Hvis du ikke er sikker, så bør du finde et sted, hvor du kan få lavet en hurtig undervognsbehandling på Fyn. Hvorfor? Fordi selvom bilen ikke er så gammel endnu, så er det altid en god idé at få den til undervognsbehandling, så du er sikret imod rust i bilen. Ok, de siger, at bilen er undervognsbehandlet, når den kommer direkte fra fabrikken. Det er både sandt og løgn. De stålplader, som sidder i undervognen, har sikkert fået behandling imod rust. Men dette er sket, inden de blev udstanset til at passe til den model, du har købt. Det betyder, at der kan være små huller og rifter i pladerne – og det er lige præcist dér, at der vil komme rust, hvis bilen ikke har fået en god undervognsbehandling, efter at den blev monteret.

Så selvom bilen i virkeligheden kun er to år gammel, så kan du ikke regne med, at den originale ’undervognsbehandling’ er tilstrækkelig.

I dit sted ville jeg derfor gå på nettet og søge efter ”Tectyl i Odense” og finde et servicecenter, der er godkendt. Jeg ville lave en aftale med centeret om, at de laver den bedste undervognsbehandling i løbet af de kommende dage. Og jeg ville gøre det inden, jeg ville køre på ferie til Alperne.

Vejret spiller ind

Der kan jo komme meget nedbør i Alperne. Vejret er ikke altid så forudsigeligt dernede. Så for at undgå store udgifter til udbedring af skader, der er fremkaldt af rust, så er rådet altså, at du skal have givet din bil en god undervognsbehandling. Det vil da være superærgerligt at spendere en masse penge på at bo i luksuslogier i Alperne, for så bare at komme hjem og konstatere, at det dårlige vejr dernede har fremkaldt skader på jeres nye bil.

Jo, det er en ekstra omkostning, som sommerferiebudgettet skal dække. Men tænk på, at du ikke skal bruge lige så mange penge næste år. Du får jo garanti på, at undervognsbehandlingen holder i mindst tre år. Måske skal I bare nedgradere udgifterne til en enkelt eller to overnatninger for at kunne dække udgiften. Overvej det, så I trygt kan nyde ferien. Og husk: Kør forsigtigt!

Alle bilejere ved godt, at de skal sørge for rustbeskyttelse af deres biler. Vi tænker, at det har noget med bilens sikkerhed at gøre. Det er sandelig også rigtigt. Rustbeskyttelse af biler bidrager generelt til sikkerheden. Den beskytter naturligvis imod rust, som kan være en pest i en bils undervogn. Dels er det dyrt at få udbedret rustskader i en bil. Dels bevirker rust, at bilens motor bliver mere sårbar.

Rustbeskyttelse bevarer værdien af din bil

Hvad vi ikke tænker på er, at rustbeskyttelsen medvirker til at holde værdien af vores bil oppe. Selvom vi har set, at priserne på brugte biler er steget meget i de seneste år, så har vi altså også set, at biler, der ikke har fået korrekt undervognsbehandling, ikke kan sælges for det, de i virkeligheden er værd. Sagt på en anden måde: Manglende undervognsbehandling fører til et direkte værditab! Og det er en skam.

Det kan jo godt tænkes, at du lavede et fejlkøb, da du købte den der smarte Alfa Romeo. Det er ikke den familiebil, som I virkeligt har brug for. Har du ikke sørget for at give den god undervognsbehandling, ja så bliver dit næste billån bare større, end det burde. Og vil du risikere det lige nu, hvor renten bare stiger og stiger? Sikkert ikke – også på trods af inflationen.

Priser på undervognsbehandling

Så: Du har lige tildelt dig selv en ny opgave: Du skal finde det bedste sted, der kan sørge for hurtig og kvalitetssikret undervognsbehandling i Odense. Men hvad koster en undervognsbehandling – se her. Og hvor finder du det sted? Ja, først identificerer du, hvor de eksisterende servicecentre, der tilbyder undervognsbehandlinger, ligger i forhold til din bopæl. Brug eventuelt Google Maps. Du kan også nøjes med at søge efter ”undervognsbehandling Odense”, så kommer der sikkert adresser og kort frem på din skærm. Og kørevejledninger.

Men inden du kører hen til det første og måske bedste servicecenter, så ring lige op til dem. Der er nemlig altid travlhed – og dermed ventetid. Lav en aftale med centeret om hvornår, du kan komme, så de lige kan tjekke din bil. Tjekket er som regel gratis. Det tjener til, at personalet kan identificere hvilket middel, undervognsbehandlingen skal baseres på.

Dette er nemlig slet ikke ligegyldigt. Der findes midler til rustbeskyttelse, som ikke kan erstattes af andre midler ved senere behandlinger. Omvendt, så findes der også midler, som er meget mere miljøvenlige, end andre. Disse kan dog være lidt dyrere for centeret at bruge. Så, det er en god idé, at du også lige får talt med personalet om det, inden I laver en endelig aftale om, hvornår din bil kan få den undervognsbehandling, som den fortjener.

Når I så har en aftale, og du har afleveret din bil, så kan du være sikker på, at den får den bedste undervognsbehandling. Og du får måske et tilbud om at leje en lille bil i de dage, hvor du ikke kan bruge din egen. Eller du får måske et tilbud om at låne en cykel – gratis. Det vil du hurtigt finde ud af. Og du vil selvfølgelig få dokumentation for, hvordan selve behandlingen er sket. Du får også garanti for behandlingens varighed.

Scroll to Top