Hvordan rejser man billigt?

Her sidst i maj er der ved at gå panik i dig. Du har ikke fået planlagt ferie – overhovedet. Du har dog lige fået at vide, at du skal holde ferie i de første to uger af juni. Der kom sådan en mail til dig fra HR-afdelingen, som fortalte dig, at du ikke havde tilsendt dem dine ønsker for, hvornår du gerne vil holde sommerferie, sådan som de havde bedt dig om at gøre inden den 15. januar 2023. Derfor har de tildelt dig sommerferie fra d. 1. juni til og med den 15. Du kan godt huske mailen, der bad om at få datoer for ønsket ferieperiode. Du glemte den. Var sådan lidt i modstand imod den der rigide kultur, der hersker i virksomheden. Men pyt, du var ligeglad på det tidspunkt.

Lang sommer

Du er bestemt ikke ligeglad nu. Du skal på ferie – officielt – om mindre end 14 dage – og du har først fået det at vide nu. Du kan se frem til en lang sommer – fra den 16. juni – hvor du bare skal knokle og stå til rådighed for virksomheden. Skolernes sommerferie er virksomhedens travleste periode. Så øv. Men det kan du ikke gøre noget ved nu. Du glemte at sende besked til HR-afdelingen om, hvornår du gerne ville holde ferie.

Derfor må du ind på et af de sites, du kender, for at lede efter afbudsrejser, så du i det mindste kan komme hjem efter en uges tid, med solbrændt hud og en del eventyr at fortælle kollegaerne om. Kan du nå at finde en charterrejse sydpå? Du er lidt i tvivl. Det der med charterrejser er jo ikke altid lige til. Enten så passer datoerne ikke, eller også så er destinationerne ikke ideelle.

De billige rejser

Du kan dog nemt finde billige rejser sydpå, hvis du kender den rigtige portal og kan bruge den rigtigt.

Der er en god grund til at mange af de store organisationer beder dig om at sende deres HR-afdeling en besked om, hvornår du ønsker at holde ferie allerede i januar eller februar. Det har noget at gøre med planlægningen at gøre. HR-afdelingen skal jo sørge for, at der er personale til rådighed hele året rundt. Så det er ikke alle, der kan få ferie på samme tid, som deres børn har ferie fra skolen. Desværre. Men vi ved jo, at HR-afdelingen forsøger at imødekomme de flestes ønsker bedst muligt. Det er der ikke tvivl om.

Men det er frustrerende at få at vide, at du kan holde fri i uge 23 og så igen i uge 29. Din plan var jo, at I skulle kigge på charterrejser til Thailand, og så blive dér i mindst 2 uger. Men nu har du så fået at vide, at du bliver nødt til at splitte din ferie i to uger. Du kan ikke få ferie i to sammenhængende uger. Pokkers. Hvad skal du gøre? Din familie bliver skuffet. Og ja, du er selv meget skuffet. Det der med at give familien en eksotisk og rimelig lang ferie ude i det sydlige Asien er ikke muligt i år.

Afbudsrejser er altid billige

Fortvivl ikke. Du kan eventuelt kompensere næste år – og forlange to sammenhængende ugers ferie.

Eller du kan vælge at gøre noget andet: Find billige rejser til Thailand i kun en uges tid. Det handler om eksotiske strande og god thailandsk mad. En uge er nok. Og så kig på afbudsrejser til fx Bulgarien den anden uge. Det vil give din familie to unikke oplevelser, der ikke er uoverkommelige. Og som helt sikkert vil tilfredsstille alle behov for strand, sol og fremmede kulturer. Til næste år vil det derfor være nemmere at håndtere familiens krav til feriedestinationer, fordi du allerede har opfyldt to.

Scroll to Top