Flytte på efterskole

woman sitting on floor and leaning on couch using laptop

Så er der ikke så lang tid tilbage, inden du skal flytte hjemmefra. Du glæder dig. Du har nemlig fået et ophold på en efterskole på Fyn – Baaring. Det bliver ærlig talt rart at komme væk hjemmefra. Du vil gerne være selvstændig, men synes dog ikke, at det der med at flytte alene i en ungdomsbolig er tiltrækkende. Der skal være liv omkring dig. Andre mennesker – bare ikke dine forældre eller søskende.

Lidt af en kamp

Det har været noget af en kamp at få overtalt dine forældre til at give dig sådan et ophold. Men da de fandt ud af, at du får statsstøtte til opholdet så de lidt mildere på idéen. Faktisk så blev din far glad, fordi han har åbenbart også brug for en pause fra dig. I skændes om alt. Lige fra det der med alkohol og piger til decibelniveauet, når du spiller musik. Det er en musikefterskole, som du skal på. Det bliver så fedt at få lov til at blive kreativ med musik – i fred og ro fra din fars forstyrrende råb om at skrue ned for lyden.

Drømmen om at blive musiker

Du har en drøm om at blive musiker, men din far har virkeligt gjort alt for at slå den ihjel. Nu tror han, at dit ophold på efterskolen på Fyn vil kunne få dig fra den tanke. Han vil gerne have, at du fortsætter i gymnasiet og derefter på universitetet. I et stræk. For at blive tandlæge. Han har en drøm om, at du skal ansættes i hans klinik – og eventuelt overtage den engang, når han går på pension. Manden må jo være bims i hovedet: Han skal ikke bestemme over dig og din fremtid. Du vil selv finde din egen vej. Og den hedder ”Musik” – lige nu. Du ved, at du har talent. Du ved også, at man ikke bliver rig af at være musiker – sådan økonomisk. Men rig på oplevelser kan man godt blive. Og det, at leve i balance med sig selv, er det vigtigste for dig lige nu. Så ja, selvom I har to vidt forskellige motivationer for, at du skal på musikefterskole, så er I enige om, at det er en god vej frem.

Fyn er lige midt i det hele

At det så blev en efterskole på Fyn, som du skal gå på i det kommende år, er et resultat af et kompromis imellem dine forældre og dig. Din mor ville helst have, at du kom på en musikefterskole her på Sjælland, så hun hurtigt kan nå dig, hvis det bliver nødvendigt. Selv ville du egentlig gerne have gået på en efterskole i Jylland. (Så langt væk som muligt fra forældrene.) Men det kunne din mor slet ikke acceptere. I mødtes derfor på halvvejen: En efterskole på Fyn. Og ja, Du har været ualmindeligt heldig: De havde plads til dig. Du fik også – helt ekstraordinært – lov til at besøge skolen lige inden sommerferien begyndte. Det er en fed efterskole, hvor du vil kunne lære meget om musik, genrer, koncerter og meget mere. Du glæder dig, fordi du skal gå på musikefterskole – men også lidt fordi du kommer væk fra familien.

Scroll to Top