Smart City Cluster Denmark har fået en flyvende start

Vi vil gerne takke Smart City Cluster Denmarks mange nye medlemmer og samarbejdspartnere for en helt fantastisk start. Mere end 500 deltog i forårets events – og mere end 100 virksomheder, byer og vidensinstitutioner har allerede meldt sig ind!

Sammen har vi blandt andet sat fokus på digital affaldshåndtering, intelligent belysning, IoT-systemarkitektur i den smarte by og Smart City Cyber Security, kunstig intelligens som driver for fremtidens byer og endeligt sammenhængen mellem digitalisering og realisering af FN’s Verdensmål.

 

Vi er allerede mange – og flere kommer til

Vi er nu over 100 organisationer samlet i netværket fra hele landet – og vi vokser hver dag. Vores medlemmer kommer blandt andet fra Aalborg, Esbjerg, Aabenraa, København, Frederikssund og Hillerød. Vi glæder os meget til at møde jer alle og sammen skabe Danmarks samlende ramme for Smart City i Danmark.

Hvis du endnu ikke har opdaget det, har vi også lanceret et nyt website, der er et første forsøg på at give et overblik over Smart City-arbejdet i Danmark. Her kan du finde kommende Smart City-events, få overblik over hvad der sker på den danske Smart City-scene, hvilke forskningsaktiviteter der er på området, og du kan dykke ned i tal på Smart City-området.

Og vores formand for styregruppen har sat sig i stolen og været med til at forme fremtiden for netværket. Læs mere om hendes tanker for netværket her

 

Ny Smart City-analyse på vej

Vi arbejder på højtryk for at få udgivet en helt ny analyse om vækst og jobpotentialet for Smart City i Danmark udarbejdet af DAMVAD Analytics. Det, som vi kan se, er at der er gang i Smart City-området i Danmark. I dag er der 17.600 fuldtidsansatte, der arbejder med Smart City i Danmark. Og væksten fortsætter. Frem mod 2025 kan Smart City skabe op mod 35.200 nye danske job. Vi glæder os til at offentliggøre analysen til august sammen med Dansk Erhverv, BLOXHUB, State of Green Denmark og Gate 21.

 

Bliv medlem – det er gratis

Som medlem får du blandt andet

  • En platform til at møde virksomheder, byer og forskere
  • Adgang til den nyeste viden om teknologier og markeder
  • Overblik over Smart City-initiativer og aktører