På vej til Istrien

photography of buildings near mountain during daytime

Hvis du gerne vil på ferie i det sydlige, så har du forskellige valgmuligheder: Du kan tage på kør-selv-ferie, hvor du finder ferielejligheder undervejs. Du kan også tage på charterferie, hvor rejsebureauet har sørget for, at alt står klart til at modtage dig: Flybilletter, hotelophold, aktiviteter og udflugter. Der er bare to problemer lige nu: Det første problem er, at du er lidt sent ude, hvis det handler om en kør-selv-ferie til Kroatien. Der er nemlig stor efterspørgsel på ferielejligheder i Kroatien. Det andet problem er, at de fleste charterrejser allerede er booket. Så du skal lede efter afbudsrejser. Og det kan være ret stressende.

Stop i Østrig

Jeg vil derfor råde dig til at vælge muligheden med kør-selv-ferie og bare køre ud i landskabet. Ned imod Kroaten – måske med nogle små smutture, som tager jer ind i andre lande, end de traditionelle solberigede lande. Der er fx rigtig mange muligheder for at finde billige ferieboliger i Østrig, som I alligevel skal forbi, inden i når til Kroatien. Der er fx mange skønne ferielejligheder i Kärnten. Og det er faktisk et spændende område, hvor I både oplever bjerge og søer. Kärnten er et naturområde, som faktisk har været ret isoleret i mange århundrede.

Der er derfor også en helt unik historie at udforske. Og lur mig, om de fleste andre danskere, der har været på skiferie i Østrig ved, at Kärnten findes overhovedet. Her er nemlig også pister at løbe på ski på – men som bliver omdannet til cykelstier i sommerperioden. Og de lokale mennesker er ualmindeligt søde at møde. Så vær fuld af fortrøstning. I skal nok finde en god ferielejlighed i Kärnten.

Istrien har mange gode feriehuse

Og vær helt rolig: Inden I skal videre til Kroatien, så er der sikkert dukket en lækker feriebolig på Istrien op, som I kan leje i nogle dage, inden I drager videre på jeres eventyr. Du skal derfor ikke være nervøs over alt det der med ferielejligheder og logi undervejs. Du skal dog være indstillet på, at I skal være fleksible og eventuelt bruge lidt ekstra tid et sted, som I ikke lige havde planlagt. Men er det ikke det, som er det sjove ved kør-selv-ferier? I har jo friheden til at gøre, hvad I vil. I er ikke bundet af særlige tilbud og kontrakter. I kan selv vælge.

Måske er Kärnten lige det sted, som I bare forelsker jer i. Og måske skal I bare ikke længere til Kroatien. Ingen kan vide det. Det er jer, der bestemmer, hvad I vil. Og ja, I har et mål: Badeferie i Kroatien, hvor I bor i en fed ferielejlighed. Men vær lige forberedt på, at nye ideer hele tiden opstår. Erfaringerne, I får, giver jer inspiration. Så måske ændrer det hele sig. Alligevel så gør du klogt i, at holde et vågent øje med ferielejligheder på Istrien og i Kroatien undervejs. Du ved aldrig. Der kan dukke en helt unik mulighed op for jer. Og så skal I naturligvis gribe chancen. Men kun hvis ferieboligen ser ud til at kunne opfylde jeres behov.

Scroll to Top