Den danske Smart City-indsats fortsætter i nye rammer fra den 1. januar 2021

 

Smart City Cluster Denmark er kommet langt med at skabe en platform, der samler alle, der arbejder med Smart City i Danmark. Og fra 1. januar 2021 fortsætter vi arbejdet med en tværgående Smart City-indsats i en helt ny og landsdækkende klynge for byggeri og anlæg.

 
 

Skal din organisation stadig kunne deltage i masser af spændende aktiviteter om Smart City? Så er det nu, I skal melde jer ind i Danmarks nye klynge for Byggeri og Anlæg. Den nye klynge vil selvfølgelig være et samlingssted for innovation i byggeriet, men det er også her vi vil fortsætte den brede Smart City-indsats for alle de virksomheder, forskere, kommuner og organisationer, der arbejder med Smart City. Fokus for Smart City i den nye klynge vil være bredere end byggeri, for Smart City går på tværs af sektorer, og forudsætter både et tæt offentlig-privat samarbejde og et tæt samarbejde med andre brancher og klynger.

 

Læs mere om den nye klynge og meld jer ind her

 

Smart City Cluster Denmark har eksisteret i små to år. På de to år er vi blevet 225 medlemmer, som tæller især virksomheder, men også kommuner, vidensinstitutioner og en række andre aktører, der arbejder med Smart City. Sammen med alle vores medlemmer har vi gennemført godt 60 events på de to år.

 

Smart City er mere end byggeri og anlæg

Der er kommet en ny erhvervsfremmereform, som betyder, at vi skal have færre, større og stærkere organisationer indenfor dansk erhvervsfremme. Derfor har vi valgt, at Smart City Cluster Denmark er med til at etablere en helt ny klynge for byggeri og anlæg.

Smart City jo ikke kun byggeri og anlæg – det går på tværs af en række sektorer, og det skal det også blive ved med at gøre. Derfor har vi aftalt, at byggeri og anlæg bliver den nye ramme, men at vi indenfor den ramme kan fortsætte det brede, samlende Smart City-arbejde i Danmark, hvor vi også samarbejder med en bred vifte af aktører

– siger Jacob Lundgaard, netværkssleder, Smart City Cluster Denmark.

Det har været gratis at være medlem af Smart City Cluster Denmark. Det vil også være gratis at være medlem af den nye klynge frem til den 30. juni 2021. Det giver alle Smart City Clusters medlemmer mulighed for at være med i den nye klynge i et halvt år og mærke, om vi dér fortsat kan skabe spændende og innovative aktiviteter om Smart City.

 

Smart City i Danmark fremadrettet

Til nytår lukker og slukker vi Smart City Cluster Denmark som et selvstændigt initiativ. Vi vil stærkt opfordre vores medlemmer til at melde jeres organisation ind i klyngen for byggeri og anlæg i dag, så vi også i de kommende år kan arbejde sammen om at booste den danske Smart City-indsats for at skabe vækst og udvikling i danske virksomheder og fremme skabelsen af bæredygtige og velfungerende byer og lokalsamfund ved hjælpe af Smart City-teknologier,

– siger Jacob Lundgaard

Så derfor: gå ind på klyngenforbyggerioganlaeg.dk og meld jer gratis ind – der kan I også læse mere om den nye klynge, som åbner den 1. januar 2021.

klyngenforbyggerioganlaeg.dk kan I også tilmelde jer den nye klynges nyhedsbrev og følge med i, hvordan vi vil arbejde med Smart City i den nye ramme.